Fapte bune în Săptămâna Mare! O nouă perdea vegetală la Depozitul Județean de Deșeuri Girov, operat de Eco Sud SA. 1.500 de salcâmi plantați


Săptămâna Mare a început așa cum stă bine unei sărbători importante la Depozitul Județean de Deșeuri Nepericuloase de la Girov, gestionat de Eco Sud SA. Proiectul “Plantăm fapte bune” a dat roade și în acest an pe plaiuri moldave, chiar în Luna Plantării Arborilor!

Peste 1.500 de puieți de salcâm au fost plantați jur-împrejurul acestui amplasament, grație aportului voluntar al elevilor clasei a X-a și a XII de la Colegiul National “Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, sub îndrumarea profesorilor Oana Zugravu, Alina Foltea, Claudia Bizu, Apalaghiei și Adina Dobre.

“Acțiunea s-a bucurat de un real succes, la fel ca în anii precedenți! Obiectivul acestui parteneriat a fost implicarea elevilor în activitatea de plantare a unei perdele vegetale de protecție, așa cum prevăd normele în vigoare pentru funcționarea în bune condiții a unui depozit ecologic de deșeuri. Nu în ultimul rând, ne-am propus ca – în acest fel – să conștientizăm acțiunile sustenabile de protecție a mediului în rândul tinerilor”, a subliniat Marius Zugravu, managerul Depozitului Județean de Deșeuri Nepericuloase de la Girov – Neamț.

La activitatea laborioasă au participat și oficiali locali, Tiberiu Gavril – din partea CJ Neamt, dar și Laurentiu Dulama – directorul ADI ECO Neamț, alături de Gabriel Vișan.

Protocolul de final din partea Eco Sud a întregit o zi reușită, concretizată printr-o poză de grup, ca amintire a faptelor bune care vor continua la Girov, dau asigurări organizatorii.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă de împădurire bazată pe voluntariat. În cei peste 14 ani de activitate, a devenit un fenomen național. Dincolo de cifre (3.500.000 de puieți plantati, zeci de mii de voluntari mobilizați, sute de hectare de pădure înființate), a stârnit un val de conștientizare în interiorul societății civile și în rândul multor companii din țară.

În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al proiectului este Asociaţia EcoAssist din București.

Depozitul de deșeuri nepericuloase Girov face parte din proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Neamț”, operat din martie 2019 de catre societatea Eco Sud SA, prin respectarea celor mai înalte standard de calitate, în conformitate cu reglementările Comunității Europene și a legislației române in vigoare, precum și în strânsă corelație cu siguranța și protecța mediului. (Biroul de Presă al Sud SA).

Vezi galerie foto de la eveniment: