Perdea vegetală de protecție la Depozitul ecologic de deșeuri menajere Girov – Neamț, gestionat de Eco Sud SA


Campania „Plantăm fapte bune în România”: Elevii Colegiul Național “Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț s-au implicat, voluntar, în plantarea a 1.500 de puieți

Parteneriat de succes între Depozitul ecologic de deșeuri menajere Girov – Neamț și Colegiului Național “Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, în cadrul campaniei „Plantăm fapte bune în România”.

Zeci de elevi, din clasele a X-a D și a X-a E de la Colegiului Național “Gheorghe Asachi” din Piatra Neamț, au participat – voluntar, în perioada 5-7 aprilie 2024, la plantarea a 1.500 de puieți jur-împrejurul Depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Girov. Totul în vederea creării unei perdele vegetale de protecție la respectivul amplasament, așa cum prevăd normele legale în materie.

Scopul acestei acțiuni a fost și de conștientizare în rândul tinerilor a necesității regenărării naturii și protecției mediului.

Elevii au fost îndrumați la această activitate de Marius Onu, director adjunct al unității de învățământ, precum și de profesorii coordonatori Alina Luca, Oana Zugravu, Geanina Timofte, Maria Ungureanu și Daniela Mitrea.

Și cum, după o faptă bună, merită și o răsplată pe măsură, elevii prezenți în pepiniera de la Girov au putut savura plăcinte cu mere “ca la mama acasă”.

„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, care a pornit la drum în 2011.

Până în prezent, zeci de mii voluntari din țară au plantat și îngrijit sute de mii de copăcei, pe sute de hectare de terenuri publice neproductive, în jumătate din judeţele țării.

În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Depozitul de deșeuri nepericuloase Girov, unde a avut loc acțiunea, face parte din proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Neamț”.

Din martie 2019, serviciile de administrare a depozitului de deșeuri sunt gestionate de catre societatea Eco Sud SA, prin respectarea celor mai înalte standard de calitate, în conformitate cu reglementările Comunității Europene și a legislației române in vigoare, precum și în stransă corelație cu siguranța și protecța mediului.

(Biroul de presă al Eco Sud SA)

Vezi galerie foto de la eveniment: